Na severu Plzně se bude dvě sezóny opravovat hlavní tah na Lidické a Plaské

Modernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSDModernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Stavba začne s příchodem června a bude rozdělena do pěti etap, během kterých bude vždy v daném úseku uzavřen jeden jízdní pás.

Řidiči v Plzni se budou muset v následujících dvou stavebních sezónách vyrovnat s omezením na hlavním tahu I/27 v severní části města. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde bude měnit asfaltový povrch v ulicích Lidická a Plaská mezi železniční stanicí Bolevec a Karlovarskou ulicí.

Stavba začne s příchodem června a bude rozdělena do pěti etap, během kterých bude vždy v daném úseku uzavřen jeden jízdní pás. Provoz bude veden obousměrně v druhém pásu. „Pro minimalizaci dopravních zátěží v protisměrném jízdním pásu jsou etapy doplněny o objízdné trasy pro tranzitní dopravu,“ dodal mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Předmětem stavby je výměna asfaltových vrstev a obnova vodorovného dopravního značení. Práce zahrnou rovněž opravy křižovatek, zastávkových zálivů a žulových obrubníků. Pro letošek by měly opravy skončit v závěru srpna, příští rok jsou plánovány na období od dubna do srpna.

Práce vyjdou na 72 milionů korun, provedou je firmy Berger Bohemia a Eurovia. Omezí i provoz MHD, některé zastávky budou dočasně přemístěny.

Tagy I/27 Plzeň ŘSD
6 komentářů