Na Ruzyni spustili novou bezpečnostní kontrolu, za hodinu zvládne o 40 % více lidí

Nová bezpečnostní kontrola na Terminálu 2. Foto: Letiště PrahaNová bezpečnostní kontrola na Terminálu 2. Foto: Letiště Praha

Cestující na Letišti Václava Havla procházejí na Terminálu 2 od úterý bezpečnostní kontrolou na novém místě. Oproti dosavadnímu stanovišti je

Cestující na Letišti Václava Havla procházejí na Terminálu 2 od úterý bezpečnostní kontrolou na novém místě. Oproti dosavadnímu stanovišti je nová kontrola posunuta do levé části odletové haly. Letiště slibuje cestujícím větší kapacitu a rychlejší průchod než dosud.

Nová centrální bezpečnostní kontrola na Terminálu 2 je v testovacím provozu,“ potvrdila Kateřina Pavlíková z tiskového oddělení Letiště Praha. Oficiální otevření se chystá na pondělí.

Jde o zkapacitnění, za hodinu nám umožní odbavit až o 40 procent více cestujících než dosud,“ řekla Pavlíková. Průchod kontrolou by se tak měl výrazně zrychlit. „ Díky zcela novým technologiím a automatizovaným rentgenovým tratím bude kontrola nově mnohem komfortnější a modernější,“ dodala mluvčí. Cestující už například nebudou muset ručně posunovat zavazadlo či přepravku na osobní věci.

Za automatické tratě zaplatilo Letiště Praha podle věstníku veřejných zakázek 68 milionů korun bez DPH. Prostory stávající bezpečnostní kontroly projdou rekonstrukcí a přeměnou na obchodní zónu a restauraci, cestující tak budou muset k nové kontrole projít kolem více obchodů a restaurací než dosud. Rozšíření chystá letiště i na Terminálu 1. V příštím roce zde vznikne deset nových odbavovacích přepážek a další nové brány s nástupními mosty.

 

Tagy centrální bezpečnostní kontrola letiště praha
12 komentářů