Na Ruzyň se vrátil poslední z první pětky největších dopravců, tento týden obnoví provoz Turkish Airlines či British Airways

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

Letecká společnost easyJet obnovila po čtyřech měsících provoz z Letiště Václava Havla. Britský dopravce byl posledním z první pětice největších

Letecká společnost easyJet obnovila po čtyřech měsících provoz z Letiště Václava Havla. Britský dopravce byl posledním z první pětice největších aerolinek v Praze podle počtu cestujících, kdo dosud neobnovil provoz.

První obnovenou linkou je spojení do Amsterdamu, kam již létají KLM a České aerolinie. EasyJet se postupně vrátí i na linky do Manchesteru, Edinburghu a Milána. Postupně se vrátí i spojení do Basileje, Benátek, Neapole, Bristolu a Londýna.

Britský dopravce je v Praze pátým největším podle počtu cestujících po Smartwings, ČSA, Ryanairu a Lufthanse.

Letiště Praha má k dnešnímu dni potvrzeno od leteckých společností obnovení pravidelných leteckých spojení do celkem 78 destinací, z toho v tuto chvíli už jsou pro cestující obnovené a tudíž v provozu přímé letecké linky do celkem 61 destinací. Mezi těmito destinacemi jsou jak klíčové destinace velkých evropských měst,které slouží také k přestupům do dalších destinací, tak oblíbené dovolenkové či letní destinace. Jedná se přibližně již o polovinu potvrzených destinací z Prahy v porovnání s loňskou letní sezónou. Z dovolenkových destinací se nejvíce létalo v létě 2019 do Antalye, kam prozatím nebylo spojení obnoveno. Letiště má potvrzeno návrat již 29 leteckých společností, z toho 21 aerolinek již obnovilo provoz.

Obnovované destinace neustále přibývají a stejně tak přibývají také letecké společnosti, které se postupně do Prahy vracejí. „V tuto chvíli máme potvrzený návrat celkem 29 leteckých společností, z toho 21 aerolinek už na letišti provoz obnovila,“ dodala mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Tento týden by mělo dojít ještě k obnovení leteckých spojení na linkách: do Istanbulu s Turkish Airlines, do Londýna na letiště Heathrow s British Airways, do Las Palmas se Smartwings nebo do Milána na letiště Malpensa s easyjet.

Tagy easyjet letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru
10 komentářů