Na průtah Pískem se vracejí omezení, stavbaři musejí dokončit loňskou opravu

Silnice I/20 v Písku. Pramen: ŘSDSilnice I/20 v Písku. Pramen: ŘSD

Oprava průtahu začala loni v srpnu a měla skončit do listopadu. Skutečný stav silnic ale stavbaře překvapil.

Řidiče využívající severojižní průtah Pískem (silnice I/20) budou ode dneška zhruba měsíc zakoušet omezení provozu kvůli opravě čtyřpruhové silnice. Stavbaři zde dnes začnou s osazováním omezujícího značení, naplno práce začnou v úterý.

Oprava průtahu začala loni v srpnu a měla skončit do listopadu. Skutečný stav silnic ale stavbaře překvapil. „Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo. Oprava tak musela být v těchto úsecích provedena jinou technologií, a tím došlo ke zdržení,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Zbývá tak opravit ještě poslední úsek silnice před sjezdem na Tábor.

Práce budou probíhat po polovinách, provoz bude veden pouze v jednom pruhu v každém směru po nedotčené polovině. Uzavírkou bude dotčena i písecká MHD, u níž dojde ke změnám ve vedení tras jednotlivých linek a spojů, nedojde však ke změnám v dopravní obslužnosti stávajících zastávek.

Skrze Písek proudí tranzit ve směrech Praha – České Budějovice i Plzeň – České Budějovice. Tranzit se zde navíc mísí s místní dopravou, neboť úsek propojuje i části Písku. ŘSD přitom opravuje i navazující silnici I/4, kde je provoz veden kyvadlově.

Silničáři proto řidičům doporučují, aby pro dálkové cesty mezi Prahou a Českými Budějovicemi využívali primárně silnici I/3 a dálnici D3, pro cesty z Prahy na západ Šumavy pak kombinaci dálnice D5 a silnice I/27.

Tagy I/20 Písek ŘSD
Žádné komentáře