Na nové silnici mezi Libercem a Jabloncem začalo omezení, musí zvýšit protihlukovou stěnu

Protihluková stěna na silnic mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Foto: ŘSDProtihluková stěna na silnic mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Foto: ŘSD

Měření hluku ukázala překročení limitů.

Pět let po otevření nového úseku silnice I/14 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou překvapilo řidiče a cestující v tomto úseku nové dopravní omezení. Až do konce listopadu je zúžen provoz u průsečné křižovatky s ulicemi Lučanská a Janovská (u Novoplastu).

Důvod je netradiční: musí se tu předělat protihluková stěna. Měření hluku ukázala, že dochází k překročení limitů. „Stěna byla postavena dle propočtů a projektu. Bohužel měření ukázalo lehké překročení limitu,“ vysvětlil ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic Jan Wohlmuth. Proto budou stěny prodlouženy a zvýšeny. Stavební úprava spočívá v prodloužení na celkovou délku 144 metrů a navýšení stěny na 6 metrů.

Stavební práce potrvají maximálně 90 dní a doprava bude vedena obousměrným provozem v režimu 1+1 zúženými jízdními pruhy. Zhotovitelem stavby za 5,923 milionu Kč bez DPH je společnost Strabag. Předpokládaný termín uvedení do provozu je listopad 2023.

Tagy I/14 PHS Protihlukové stěny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
6 komentářů