Na mezinárodní lety pustíme jen cestující s očkováním proti Covid-19, plánuje šéf Qantas

Šéf Qantas Alan Joyce během letu z New Yorku. Foto: James D Morgan/QantasŠéf Qantas Alan Joyce během letu z New Yorku. Foto: James D Morgan/Qantas

Šéf Qantas věří, že stejné opatření zavedou i jiné aerolinky.

Letecká společnost Qantas plánuje, že až v polovině příštího roku obnoví mezinárodní lety, na palubu pustí jen cestující s očkováním proti Covid-19.

Jde zatím o nejpřísnější opatření proti šíření nemoci, které z letectví dosud zaznělo. Šéf Qantas Alan Joyce to řekl v pořadu A Current Affair australské televizní stanice Channel 9.  Podle něj dopravce kvůli tomu změní i přepravní podmínky. Na lety po Austrálii očekování nebude potřeba.

„Myslím, že se to stane standardem v celosvětovém létání a k tomuto kroku se připojí i další dopravci,“ řekl Joyce. V Austrálii nejde o nové úvahy, o povinnosti předložit potvrzení o očkování mluví i zástupci vlády.

V Austrálii dnes končí několikaměsíční lockdown, během kterého bylo omezené i cestování mezi některými státy. Obnovil se například letecký koridor mezi Sydney a Melbourne, za den zde vypraví 70 spojů. „Věříme, že do Vánoc budeme na 60 % původních čísel loňského roku,“ uvedl Joyce.

Šéfové aerolinek a letišť dosud o povinném očkování nemluvili. Čím dál častěji se ozývají hlasy naopak za povinné testy před nástupem do letadla. Hongkong dokonce nově začal nabízet bonus těm, kterým testy vyjdou pozitivně.

Tagy očkování proti Covid-19 Qantas Top
139 komentářů