Na Lipno kyvadlově. Silničáři budou opravovat most u Kájova

Oprava silnice I/39 mezi Volary a Lenorou, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice I/39 mezi Volary a Lenorou, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Podle ŘSD je oprava nezbytná. Mostní závěry na mostě propouštějí a jeden ze závěrů praskl.

Cesta na Lipno po silnici I/39 se počínaje pondělím zkomplikuje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí opravu jednoho z mostů přes říčku Polečnici u Kájova.

Podle ŘSD je oprava nezbytná. „Mostní závěry na mostě propouštějí a jeden ze závěrů praskl. Z toho důvodu bylo rozhodnuto, že na místě bude provedena jejich výměna. V místě oprav bude následně položena nová obrusná vrstva vozovky,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Oprava bude probíhat za částečné uzavírky silnice, místem se bude projíždět jedním pruhem kyvadlově. Stavební úpravy bude provádět Eurovia. „Oprava mostních závěrů by měla být dokončena nejpozději do konce října letošního roku,“ doplnil Koloušek.

Silničáři letos uzavírkami s kyvadlovou dopravou nešetří. Podle serveru Mapy.cz je jich letos o prázdninách zhruba 200. Silnice I/39 je hlavním tahem z Českých Budějovic směrem na Český Krumlov, Lipensko a dále do jihočeské části Šumavy. Mezi Krumlovem a Lipnem se jezdilo kyvadlově i od poloviny května do konce června, neboť ŘSD opravovalo dva úseky u obce Kladenské Rovné.

Tagy I/39 Kájov ŘSD
Žádné komentáře