Na jihomoravské tratě se v pondělí vrátí většina zrušených spojů

Elektrická jednotka 560 v Brně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 560 v Brně. Foto: České dráhy

České dráhy v pondělí obnoví na jižní Moravě většinu spojů, které byly zrušeny ve druhé polovině března. Stane se tak

České dráhy v pondělí obnoví na jižní Moravě většinu spojů, které byly zrušeny ve druhé polovině března. Stane se tak na základě požadavku kraje. Hlavní změnou bude obnovení posilových vlaků na páteřních linkách S2 v úseku Brno – Rájec-Jestřebí a S3 v úseku Brno – Tišnov.

„V těchto úsecích pojedou vlaky ve špičce pracovních dnů v původním patnáctiminutovém taktu. Do provozu se vrátí také několik spojů na linkách S6 v úseku Brno – Nemotice a S8 v úseku Břeclav – Mikulov na Moravě,“ uvedla mluvčí drah Vanda Rajnochová. Již v předchozích týdnech byl obnoven provoz spojů na několika mimobrněnských linkách a také rekreačních vlaků.

Po 1. červnu tak bude pokračovat jen malá část omezení, a to u víkendových večerních spojů a dále na linkách S21 mezi Boskovicemi a Velkými Opatovicemi a S91 mezi Veselím nad Moravou a Strážnicí. Nepojedou zatím ani spěšné vlaky Sp 1769 / 1776 „Javořina“ z Brna přes Kyjov, Veselí nad Moravou a Uherský Brod do Vlárského průsmyku a zpět a nostalgické vlaky Českých drah mezi Břeclaví a Lednicí.

Přehled obnovených i stále nefunkčních železničních spojů na jižní Moravě.

Ve většině krajů byla obnovena regionální doprava už v průběhu května.

 

Tagy České dráhy Jihomoravský kraj obnovení provozu po pandemii koronaviru
6 komentářů