Na hlavním tahu ze Slovácka na Slovensko začala oprava, do konce listopadu bude kyvadlový provoz

Oprava povrchu silnice. Ilustrační foto: ŘSDOprava povrchu silnice. Ilustrační foto: ŘSD

Kvůli opravě budou dočasně zrušeny některé autobusové zastávky.

Řidiči a cestující na silnici I/50 spojující Uherské Hradiště se slovenským Trenčínem musejí ode dneška počítat s novým omezením. U Bánova začne oprava povrchu silnice. Zatímco ještě tento týden proběhne rekonstrukce bez větších omezení, s komplikacemi a čekáním musejí řidiči počítat od příštího pondělí.

„Kyvadlový provoz bude nutný od 21. října, kdy začneme frézovat poškozený povrch vozovky,“ řekla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD. Oprava vyjde na 22,4 milionu korun, zakázku získala společnost M-Silnice.

Práce jsou rozděleny do tří úseků. „Čeká nás odfrézování původního poškozeného povrchu a pokládka nových asfaltových vrstev,“ dodala Trubelíková. Pracovní místa budou mít délku zhruba 400 až 600 metrů. Provoz budou řídit semafory.

Vzhledem k tomu, že jde o velmi frekventovanou komunikaci, v době od 6:00 do 18:00 budou dopravu řídit pracovníci stavby.

Autobusy opravovanými úseky projedou, je však nutné počítat s případnou časovou prodlevou. Vzhledem k uzavřeným křižovatkám silnice I/50 se silnicemi III. tříd dojde k dočasnému neobsloužení autobusových zastávek.

Na hlavním tahu ze Slovácka na Slovensku začala oprava, do konce listopadu bude kyvadlový provoz

 

Tagy I/50 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře