Na dálnici D52 se na dva měsíce uzavře jízdní pás ve směru na Brno

Dálnice D52 u Pohořelic. Autor: User:My Friend – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8303906Dálnice D52 u Pohořelic. Autor: User:My Friend – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8303906

Uzavřeny budou také nájezdové a výjezdové větve na dvou mimoúrovňových křižovatkách.

Na dálnici D52 pod Brnem čekají řidiče po dobu příštích dvou měsíců nemalé komplikace. Silničáři zde v sobotu začnou s opravou třináctikilometrového úseku mezi km 9,7 a 22,9. Levý jízdní pás (směr Brno) se zcela uzavře, omezení budou i na mimoúrovňových křižovatkách.

„Půjde o rekonstrukci asfaltobetonového krytu, která se neobejde bez uzavírky pracovního úseku, tedy levého jízdného pásu,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lucie Trubelíková. Omezující značení začnou silničáři osazovat v sobotu ve 13:00.

Od nedělního rána začne platit uzavírka levého jízdního pásu, provoz bude veden v protějším jízdním pásu v režimu 0/1+2. Veškerý provoz tak bude veden v pravém jízdním pásu, a to dvěma zúženými pruhy na Mikulov a jedním pruhem na Brno.

Uzavřena bude také nájezdová větev mimoúrovňové křižovatky Hrušovany (Exit 16) vlevo, výjezdová větev křižovatky Rajhrad (Exit 10) vlevo a výrazně omezený provoz bude také na výjezdové větvi křižovatky Popovice (Exit 9) vlevo. Za tyto uzavřené úseky jsou stanoveny objízdné trasy. „Rekonstrukce dálnice D52 nebude trvat déle než 60 dnů,“ doplnila Trubelíková.

Tagy D52 ŘSD
7 komentářů