Na D8 začne oprava protihlukových stěn, auta budou v provizorních pruzích

Protihluková stěna na D0 u Jinočan. Pramen: ŘSDProtihluková stěna na D0 u Jinočan. Pramen: ŘSD

Stávající stěna už nesplňuje hygienické limity, nová bude výrazně delší a vyšší.

Řidiče a cestující na D8 čeká od zítřka přes dva měsíce trvající omezení u Všestud na Mělnicku. Ve směru na Prahu začne budování nové protihlukové stěny. Stávající musí zbourat, protože už podle posledních měření nechrání dostatečně před hlukem.

Omezení začne v sobotu od 13 hodin, kdy začne přechodná úprava provozu v levém jízdním pásu. Až do konce října se bude zhruba dva kilometry dlouhým úsekem jezdit ve dvou provizorních pruzích.

„Rekonstrukcí reagujeme na výsledky hlukové studie. Stávající 612 metrů dlouhá a 3 metry vysoká stěna podél levého jízdního pásu dálnice ve směru na Prahu již nesplňuje potřebné požadavky, řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Nová stěna bude 1 636 metrů dlouhá a vysoká až pět metrů. Z této délky bude 30 metrů dlouhá stěna z průhledných odrazivých panelů, jde o úsek na mostě.

Současně s výstavbou protihlukové stěny budou probíhat úpravy tělesa dálnice včetně konstrukce nezpevněné krajnice a dlážděné plochy mezi lícem svodidla a stěnou. Dojde k vybudování chybějícího zpevněného přístupu k hlásce SOS v km 15,0. Zakázku za 92 milionů korun získala společnost M-Silnice.

Tagy D8 M-Silnice PHS Protihlukové stěny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře