Na D10 začíná další omezení. U Příšovic postaví nový most

D10 u Příšovic. Foto: Liberecký krajD10 u Příšovic. Foto: Liberecký kraj

Nové mosty mají být hotové do prosince.

Řidiči a cestující na D10 musejí od pondělí počítat s novým omezením. U exitu Příšovice začnou přípravné práce na demolici dvou mostů přes D10 a železniční trať Praha – Turnov, na jejich místě vzniknou nové.

Zakázku získala společnost Metrostav Infrastructure za 95,7 milionu korun. Zakázka je v režimu design & build. Ve Svijanech se kompletně zrekonstruují 2 mosty (jeden přes D10 a druhý přes železniční trať). Termín pro dokončení je 480 dnů od předání staveniště (k tomu došlo 11. března 2022), smlouva se podepisovala 9. února.

Od pondělí bude most na silnici II/272 z Příšovic do Svijanského Újezdu neprůjezdný. V sobotu 28. května pak začne úplná uzavírka dálnice od 17 hodin do neděle 10 hodin kvůli demolici mostu, předcházet mu bude omezení jednoho pruhu kvůli přípravám na demolici.

Výstavba krajních pilířů bude trvat do 6. srpna, vnitřní pilíř se bude stavět od 7. srpna do 4. září. Dálnice bude průjezdná, jen s omezením. Na D10 jde o další omezení kvůli opravám či jiným stavbám: U Benátek nad Jizerou se opravuje povrch, u Mladé Boleslavi staví nový most.

Stavba omezí i regionální autobusy na linkách 345, 364, 366, 368, 530 a 720. Po dobu uzavírky bude zrušena zastávka Příšovice, hl. sil. Spoje linky 345 zajišťující spojení na směny z Liberce do Mladé Boleslavi zde nebudou stavět a budou vedeny z Paceřic přímo do Mladé Boleslavi. Spoje linky 720 zajišťující spojení na směny ze Semil a Turnova do Mladé Boleslavi budou vedeny z Turnova, resp. Ohrazenic přes Příšovice a Svijany a budou obsluhovat zastávky Příšovice, sídl. a Svijany, obec. Ve směru zpět se nic nemění. Vybrané spoje linek 345 budou ve směru z Liberce obsluhovat zastávky Svijany, obec a Loukov, žel. st. Detailní informace jsou na stránkách IDOL.

Tagy D10 II/272 Liberecký kraj Metrostav Infrastructuce Příšovice
6 komentářů