Na D1 se vracejí stavební práce na další úsek

D1 u Mirošovic. Foto: EuroviaD1 u Mirošovic. Foto: Eurovia

Modernizace má být hotová do konce října.

Řidiče na D1 čeká po zimní pauze omezení na dalším úseku. Od dnešního dne začíná společnost Eurovia CS s omezením v úseku z Mirošovic do Hvězdonic.

V rámci této stavební sezóny dojde k modernizaci poloviny dálnice ve směru z Brna na Prahu,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic. Pravá část dálnice, tedy ve směru z Prahy je hotová, stejně tak úpravy středního dělícího pásu. Kompletně má být hotovo do poloviny října.

Od dnešního dne je omezen provoz na několik místech v celém úseku. Z důvodu plánovaných dílčích oprav povrchu vozovky na mostě Šmejkalka a navazujících předmostích a upravovat se budou rovněž přejezdy ve středním dělícím pásu. Následující víkend 6. a 7. března dojde k postupnému zavření levého jízdního pásu ve směru na Prahu a v celém modernizovaném úseku bude provoz převeden do jízdního pásu ve směru na Brno, kde bude veden v režimu 2+2.

Úsek mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi měří 7,7 kilometru. Na trase je šest mostů, z toho pět dálničních a jeden nadjezd. Rekonstrukce mostu Šmejkalka je vedena jako samostatná zakázka.

Tagy D1 Eurovia CS modernizace D1 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře