Na české koleje míří další lokomotiva v retro nátěru. Brejlovec získá zpět i pěticípou hvězdu

Lokomotiva 750.338 v retronátěru. Foto: ČD CargoLokomotiva 750.338 v retronátěru. Foto: ČD Cargo

ČD Cargo chystá retronátěr i pro lokomotivu řady 742.

Společnost ČD Cargo chystá pro železniční fanoušky na přelom roku velké překvapení. Součástí opravy lokomotiv 750.338 v ŽOS Zvolen je i nalakování do tradiční červené barvy, ve které lokomotivy přezdívané brejlovec jezdily původně po českých a slovenských kolejích.

ČD Cargo první snímek lokomotivy zveřejnily dnes na svém facebookovém profilu. Nejde ještě o konečnou podobu. Lokomotiva bude na čele ještě doplněna o pěticípou hvězdu. Lokomotiva byla vyrobena v ČKD v roce 1976.

Podle Michala Roha z ČD Cargo by mělo dojít k předávce stroje na přelomu roku, přesný termín není znám kvůli současným epidemiologickým opatřením. Lokomotiva bude umístěna pravděpodobně do depa v Hradci Králové.

V ŽOS Zvolen aktuálně probíhají pro ČD Cargo opravy jedenácti motorů lokomotiv 750 a deseti pro lokomotivy 742. Hodnota obou zakázek je zhruba 65 milionů korun. Slovenská firma současně začala s opravami brejlovců řady 754 pro České dráhy.

Státní nákladní dopravce chystá ještě další lokomotivu v retro nátěru. Původní barvy by se měl dočkat jeden ze strojů řady 742.

Tagy Brejlovec ČD Cargo lokomotiva 750 Top ŽOS Zvolen
402 komentářů