dpp

Na Černém Mostě se opraví izolace stanice metra. Nad kolejemi nepůjde zaparkovat

Terminál Černý Most. Foto: IPRTerminál Černý Most. Foto: IPR

V listopadu se na střechu stanice vrátí opět P+R parkoviště. Do té doby bude mimo provoz.

Pražský dopravní podnik (DPP) uzavřel smlouvu na stavební zakázku opravy hydroizolace a sanace objektu odstavných kolejí a střešního parkoviště ve stanici metra Černý Most.

Kontrakt má na starosti firma Hochtief, opravy vyjdou na 55,7 milionu. Stavba má trvat 210 dní, hotovo bude letos 27. listopadu.

Stavba by měla probíhat tak, aby v žádném případě nebyl omezen provoz metra. Nicméně veřejné parkoviště na střeše bude po celou dobu stavby uzavřeno,“ uvedl pro Zdopravy.cz vedoucí komunikace DPP Daniel Šabík.

V rámci stavby se odstraní souvrství plochy parkoviště na střeše budovy stanice. Položí se nová hydroizolace a opraví odvodňovací žlaby. Opraví se i schodiště na střechu objektu obratových kolejí, a to jak severní z Chlumecké ulice, tak jižní. Repase čeká i zkorodovaná zábradlí. Na závěr se osadí stožáry pro kamery a obnoví dopravní značení.

Nakonec střechu čeká obnova povrchů ve standardu moderního parkoviště P+R,“ dodal Šabík.

Na Černém Mostě nyní startuje také více než měsíční rozsáhlá rekonstrukce komunikací v okolí autobusového terminálu. Zatímco výjezd z nádraží bude umožněn po celou dobu pomocí náhradní trasy přes zrušený dopravní ostrůvek, při cestě z centra budou muset řidiči počítat s dlouhou objížďkou.

Opravy zkomplikují dopravu na Černém Mostě. Dotknou se i výjezdu z autobusového terminálu

Tagy Černý Most dpp Metro B Terminál Černý Most
5 komentářů