Most přes trať na silnici I/34 na okraji H. Brodu opraví MADOS, cena klesla o čtvrtinu

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSDMost na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Doba zprovoznění opraveného mostu byla stanovena na 180 kalendářních dnů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo tendr na opravu mostu, který na východním okraji Havlíčkova Brodu převádí silnici I/34 přes železniční trať a Břevnický potok. Zakázku získala společnost MADOS MT s cenou 33,2 milionu korun. To je o téměř 25 procent méně, než kolik činila cena předpokládaná (44 mil. Kč). O zakázku se ucházelo šest firem.

„Doba zprovoznění opraveného mostu byla stanovena na 180 kalendářních dnů. Akci bychom rádi dokončili ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Vysočinu Jiří Veselý. V podmínkách tendru byla maximální doba pro uvedení do provozu stanovena na 224 kalendářních dní.

Rekonstrukce je podle ŘSD nutná, neboť diagnostika „prokázala dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění“. Bude probíhat po polovinách za částečného omezení provozu. Po mostě projede každý den na devět tisíc vozidel, z toho zhruba 28 procent tvoří nákladní doprava.

Most o délce 223 metrů je tvořen konstrukcí o sedmi polích, šířka mostu je 14,45 metru. Vedle silnice vede po mostě i chodník. V rámci opravy dojde k odbourání mostního svršku, svodidel, zábradlí, říms, vozovky a závěrů, vše bude následně zbudováno nově. Spodní stavba bude sanována.

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Tagy I/34 ŘSD
4 komentáře