Moravskoslezský kraj opravil silnici na Vítkovsku, většinu nákladů zaplatila EU

Oprava silnice Jelenice - Lesní Albrechtice. Foto: Moravskoslezský krajOprava silnice Jelenice - Lesní Albrechtice. Foto: Moravskoslezský kraj

Součástí opravy bylo i vybudování nových autobusových zastávek.

Moravskoslezský kraj dokončil kompletní rekonstrukci silnice II/462 na Vítkovsku. Oprava 1,5 kilometru dlouhého úseku vyšla na 77 milionů korun. Jde o spojnici obcí Jelenice a Lesní Albrechtice. Většinu nákladů zaplatila Evropská unie.

Silnice mezi těmito obcemi na Vítkovsku už rekonstrukci potřebovala. Z evropských peněz se nám podařilo zafinancovat její šířkovou i výškovou úpravu. V rámci projektu byly také v Lesních Albrechticích vybudovány chodníky, veřejné osvětlení a dvě nové autobusové zastávky včetně přístřešku a mobiliáře. Stavba prochází v hranici ochranného pásma vodního zdroje, proto je odvodnění silnice navrženo systémem dešťových kanalizací,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka. Zakázku získala společnost Silnice Morava. Celkem 85 % nákladů pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Další investiční akcí Moravskoslezského kraje pak byla rekonstrukce křižovatky v Příboře. Křižovatka ulic Místecká a Hukvaldská byla za 4,7 milionu korun přebudována na kruhový objezd. Bylo také upraveno odvodnění křižovatky a instalováno nové dopravní značení. Rekonstrukci provedla společnost Skanska.

 

Tagy II/462 Moravskoslezský kraj Silnice Morava
2 komentáře