Mladá Boleslav postaví dopravní hřiště za 25 milionů korun, součástí bude i autocvičiště

Vizualizace dopravního hřiště v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.czVizualizace dopravního hřiště v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.cz

Hřiště vznikne ještě letos v areálu školy v Jičínské ulici.

V Mladé Boleslavi vyroste nové multifunkční dopravní cvičiště, na kterém se propojí dopravní výchova dětí i výcvik žadatelů o řidičský průkaz. Vznikne na nevyužité ploše v areálu krajské školy SOŠ a SOU Mladá Boleslav na Jičínské ulici na kraji města.

„Dopravní výchova od útlého věku má obrovský preventivní dopad. Návštěvy dopravního hřiště, kde děti na kolech a koloběžkách získávají základní zkušenosti, jsou výbornou průpravou na ostrý provoz na silnicích. A v Mladé Boleslavi se k tomu klasickému dopravnímu hřišti přidá autocvičiště pro uchazeče o řidičský průkaz, což mnoho začínajících řidičů určitě ocení,“ řekla hejtmanka Petra Pecková.

Hodnota projektu je 25 milionů korun. Středočeský kraj do projektu dává své pozemky a 12 milionů korun na spolufinancování a zaváže se k provozování areálu, které bude v režii SOŠ a SOU Mladá Boleslav. Část zaplatí město a Nadační fond Škoda Auto.

Nové dopravní hřiště s autocvičištěm by mělo být dokončeno v letošním roce. Bude sloužit k výuce dopravní výchovy pro žáky z více než 40 škol Mladoboleslavska, ale také pro veřejnost. Část vybudovaná jako cvičiště pro řidiče má sloužit k výuce a tréninku silničního provozu pro všechny zájemce. Součástí dopravního hřiště pro nejmenší má být i půjčovna kol a koloběžek. V areálu bude zázemí se dvěma učebnami pro různé vzdělávací programy a kurzy.

Vizualizace dopravního hřiště v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.czPozemek pro nové dopravní hřiště v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.czPozemek pro nové dopravní hřiště v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.cz
Tagy dopravní hřiště dopravní výchova Mladá Boleslav Středočeský kraj
12 komentářů