Místo MAXu 27 let starý boeing, A330 na Mallorcu. Smartwings zachraňují letní dovolené

Airbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSAAirbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSA

Flotilu Smartwings od soboty rozšíří další pronajatý stroj na léto. Kvůli uzemnění letadel Boeing 737 MAX 8 musí firma hledat

Flotilu Smartwings od soboty rozšíří další pronajatý stroj na léto. Kvůli uzemnění letadel Boeing 737 MAX 8 musí firma hledat náhradní letadla, kde se dá. Novým dočasným přírůstkem ve flotile je Boeing 737-400 provozovaný rumunskými Star East Airlines.

Leton registrace YR-SEB aktuálně podle Flightradar24.com letí  do Brna, kde bude až do 1. září mít svoji základnu. Nasazení 27 let starého letadla potvrdila mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková. „Letouny B 737 MAX 8 se nám podařilo částečně nahradit letouny od jiných dopravců, i přesto, že nasmlouvat letadlo v této části roku je velmi těžké,“ řekla Dufková.

Podle údajů serveru Airfleets.com letadlo poprvé vzlétlo v září 1991, přes deset let létalo pro řecké a již zkrachovalé Olympic Airways. .
Smartwings se podařilo nahradit většinu MAXů tak, že nemusí cestovky většině klientů rušit žádné lety, maximálně dochází k některým posunům termínů odletů.

Nezvyklý stroj uvidí i někteří dovolenkáři na lince na Mallorku. Od 8. června budou létat Smartwings jeden charterový spoj týdně se širokotrupým A330 Českých aerolinií. Firma tak jedním letem zvládne přepravit mnohem více cestujících než při letu s Boeingem 737-800. Letadlo letí v sobotu ve 4:30 z Prahy.

Tagy smartwings Star East Airlines Top uzemnění letadel 737 MAX
35 komentářů