Místo letu jídlo. Singapore Airlines promění odstavenou A380 na restauraci

Palubní menu v byznys třídě Singapore Airlines. Foto: Singapore AirlinesPalubní menu v byznys třídě Singapore Airlines. Foto: Singapore Airlines

Aerolinky vymýšlí, jak alespoň mikroskopicky nahradit tržby, které jim utíkají odstavením letadel.

Singapore Airlines se zařadily na seznam leteckých společností, které vymýšlí jiné způsoby, jak využít odstavená dálková letadla, pro které není dostatečné využití v letovém provozu. Nově jeden z Airbusů A380 promění v dočasnou restauraci.

Jde o jednu z nabídek dnes představeného programu Discover Your Singapore Airlines, kterým chtějí aerolinky představit některé své služby nebo lidem nabídnout možnost podívat se do zázemí, kam by se jinak cestující nedostali.

Dopravce počítá s využitím letadla jen dva dny na konci října. Zatím nepředstavil ceník, návštěvník si bude moci vybrat z menu podle třídy, ve které bude usazen. Má jít o palubní menu, které se běžně nabízí cestujícím u dálkových letů. Součástí bude i možnost prohlídky celého letadla. Rezervace začnou 12. října.

Během listopadových školních prázdnin v Singapuru dopravce ještě chystá prohlídku svého zázemí včetně možnosti prohlídky simulátorů nebo debaty s piloty a letuškami. Děti budou mít možnost si obléknout uniformu letušky či stevarda a zahrát si na tuto profesi.

„Je to nabídka, z které si může každý vybrat. Od pravidelných cestujících, kterým chybí náš servis a zážitek na palubě až po rodiče s dětmi, kteří chtějí mít zajímavý program o prázdninách,“ řekl šéf Singapore Airlines Goh Choon Phong.

Novinkou je i možnost objednat si jídlo z palubního menu včetně první třídy domů. Rozvážkovou službu spustí Singapore Airlines 5. října.

Dopravci po celém světě řeší, jak alespoň částečně využít odstavená letadla. V Asii a Austrálii začínají někteří zkoušet například vyhlídkové lety.

 

Tagy A380 Airbus A380 Singapore Airlines Top
12 komentářů