dkv-spojujeme

Místo 35 cestujících 10. České dráhy obnovují provoz lanovky na Ještěd

Lanová dráha Horní Hanychov - Ještěd před nehodou. Foto: České dráhyLanová dráha Horní Hanychov - Ještěd před nehodou. Foto: České dráhy

České dráhy po téměř osmi týdnech obnoví provoz své jediné lanové dráhy. Od pátku 8. května od 8 hodin začne

České dráhy po téměř osmi týdnech obnoví provoz své jediné lanové dráhy. Od pátku 8. května od 8 hodin začne opět jezdit kabinová lanovka z liberecké části Horní Hanychov na Ještěd.

Obnovení provozu ale přinese i netradiční opatření. „Pro zajištění většího rozestupu mezi cestujícími bude snížena kapacita kabiny z obvyklých 35 na 10 cestujících včetně obsluhy lanovky,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

České dráhy požádaly cestující, aby byli trpěliví při čekání na vstup do lanovky, dají se očekávat totiž fronty. „Přepravní kapacita ale bude navýšena tak, že bude provoz zajištěn v rámci možností průběžně. Zájemce o cestu lanovkou na Ještěd prosíme o trpělivost a shovívavost při čekání na přepravu,“ dodala Rajnochová.

Lanová dráha Horní Hanychov – Ještěd bude v provozu od 8:00 do 19:00 se dvěma přestávkami od 12:00 do 12:40 a od 15:05 do 15:25 hod. Každé pondělí, kdy je prováděna údržba lanové dráhy, bude provoz zahájen ve 14:00 (v případě dokončení prací dříve bude lanovka jezdit od 13:00). Jednosměrné obyčejné jízdné činí 99 Kč a děti od 6 do 15 let platí 49 Kč. Zpáteční obyčejné jízdné je za 149 Kč.

Tagy České dráhy lanová dráha Horní Hanychov - Ještěd
5 komentářů