Místecká v centru Ostravy jako smetiště. ŘSD uklidilo 9 tun odpadu

Přestupní uzel Náměstí Republiky v Ostravě. Zdroj: Google EarthPřestupní uzel Náměstí Republiky v Ostravě. Zdroj: Google Earth

Problémový je především prostor pod Frýdlantskými mosty, slouží bezdomovcům a nelegálním skládkám.

K velkému úklidu vytipovaných černých skládek a bezdomoveckých osad poblíž silnice I/56 v centru Ostravy přistoupilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Během šesti dnů nasbírali pracovníci firmy zaměstnávající osoby těžce umístitelné na trhu práce téměř deset tun odpadu.

„V průběhu prací jsme byli nuceni dvakrát přivolat policejní asistenci, protože došlo k napadení pracovníků agresivními jedinci,“ přiblížil situaci v lokalitě Frýdlantských mostů Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Frýdlantské mosty jsou jedním z nejkritizovanějších míst v celé Ostravě vůbec. Předimenzovaný dopravní uzel z dob socialismu využívají denně tisícovky lidí. Prakticky v jednom místě se setkávají tramvaje, vlaky, autobusy, trolejbusy i automobily. V nevyužitém prostoru pod Frýdlantskými mosty blíže centru města vznikaly právě problémové bezdomovecké osady či nelegální skládky odpadu.

V nejbližší době je plánovaná rekonstrukce prostředního ze tří Frýdlantských mostů, na kterých přestupní uzel leží. Patří městu a je v havarijním stavu. Dva krajní mosty, po kterých vede vozovka, patří Moravskoslezskému kraji a o jejich plánované rekonstrukci nejsou k dispozici žádné informace.

Město Ostrava pak spolu s Dopravním podnikem Ostrava připravuje rekonstrukci rovněž dlouhé roky zanedbaného přestupního uzlu Náměstí Republiky. I ten je součástí Frýdlantských mostů.

Úklid pod Frýdlantskými mosty v centru Ostravy.
Zdroj: ŘSDÚklid pod Frýdlantskými mosty v centru Ostravy. Zdroj: ŘSDÚklid pod Frýdlantskými mosty v centru Ostravy.
Zdroj: ŘSD
Tagy Frýdlantské mosty I/56 Místecká ostrava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56
21 komentářů