Ministerstvo už nechce sloužit jako věšák na klíče, před rozbrusem zkouší úřední cestu

Boxy na klíče pověšené nelegálně na budovu MD. Pramen: ministerstvo dopravyBoxy na klíče pověšené nelegálně na budovu MD. Pramen: ministerstvo dopravy

Ponechání boxů na budově ministerstva dopravy do marného uplynutí lhůty nepředstavuje riziko pro fungování rezortu.

Ministerstvu dopravy došla trpělivost s boxy na klíče, kterými někdo ověsil mřížoví ministerské budovy. Takové boxy slouží obvykle k předávání klíčů od dočasného ubytování. Před přistoupením k násilnému zásahu dalo ministerstvo ještě šanci „mírové“ cestě, když výzvu k odstranění zveřejnilo na své úřední desce.

„Upozorňujeme, že využívání budovy k jakýmkoliv soukromým účelům bez souhlasu ministerstva dopravy je protiprávním jednáním. Pokud vlastník neodstraní boxy na předávání klíčů do 13. března 2024, ministerstvo po marném uplynutí této lhůty přistoupí k odstranění boxů,“ visí na úřední desce.

Podle mluvčího MD Jana Jakovljeviče je cílem oznámení upozornit vlastníka, že se dopouští neoprávněného zásahu do majetku státu. „Protože ponechání boxů na budově ministerstva dopravy do marného uplynutí lhůty nepředstavuje riziko pro fungování rezortu, rozhodli jsme se nejdříve vlastníka upozornit na úřední desce a až pokud výzvu neuposlechne, přikročíme k jejich odstranění,“ doplnil Jakovljevič.

Jak dlouho už boxy na budově visí, nesdělil.

Tagy Ministerstvo dopravy
70 komentářů