Mezi Českem a Polskem začaly jezdit i osobní vlaky, přes Meziměstí se mají rozjet v sobotu

Stadler RS1 ve stanici Szklarska Poręba Górna. Foto: Liberecký krajStadler RS1 ve stanici Szklarska Poręba Górna. Foto: Liberecký kraj

Obnova železniční dopravy po nouzovém stavu zasáhla od dnešního dne i do cestování regionálními vlaky do Polska. S výjimkou jediné

Obnova železniční dopravy po nouzovém stavu zasáhla od dnešního dne i do cestování regionálními vlaky do Polska. S výjimkou jediné trasy se dnes rozjely všechny vlaky podle jízdního řádu.

V případě Českých drah jde zejména o spojení v Libereckém kraji na lince L1 v úseku mezi Harrachovem a stanicí Szklarska Poręba Górna. Kraj už na počátku týdne plně obnovil všechny vlaky mezi Libercem a Harrachovem.

Od dnešního dne se rozjíždí také spoje na hraničních přechodech Lichkov / Międzylesie,  Bohumín / Chalupki a Český Těšín / Cieszyn, už od 22. června jezdí spěšné vlaky po peážní trati přes Glucholazy.

GW Train Regio dnes obnovil provoz na trati Trutnov –⁠ Královec –⁠ Lubawka – Sędzisław. Oproti loňskému roku je počet vlaků navýšen. Jízdní řád je nastaven tak, že cestující se mohou s Trutnova večer s jediným přestupem ve stanici Sędzisław dostat nočním vlakem dál k Baltu, přestup ale není garantovaný. Na start ještě čekají vlaky mezi Adršpachem a Wałbrzychem přes Meziměstí. K obnově provozu má dojít tuto sobotu.

Tagy České dráhy GW Train GW Train Regio obnovení provozu po pandemii koronaviru Polsko Top
13 komentářů