Metrostav najal pro zaměstnance letadlo, musejí dokončit most v Norsku

Letadlo Saab 340 odvezlo zaměstnance Metrostavu do Norska. Pramen: Metrostav a.s.Letadlo Saab 340 odvezlo zaměstnance Metrostavu do Norska. Pramen: Metrostav a.s.

Stavební společnost Metrostav musela tento týden využít soukromé letadlo pro přepravu dvacítky svých zaměstnanců, kteří dokončí v Norsku most přes

Stavební společnost Metrostav musela tento týden využít soukromé letadlo pro přepravu dvacítky svých zaměstnanců, kteří dokončí v Norsku most přes Åstfjorden. Letadlo Saab 340 polské společnosti SkyTaxi odletělo z ruzyňského Terminálu 3 do Trondheimu.

Volná místa v letadle firma nabídla českému velvyslanectví v Norsku i norskému velvyslanectví v České republice, společně se stavbaři tak odletěl i český velvyslanec Jaroslav Knot a čtyři repatriovaní norští studenti, kteří by se jinak do vlasti dostávali jen těžko.

Metrostav buduje v Norsku na silnici 714 zkratku přes fjord, která se skládá ze dvou tunelů a mostu. Kvůli koronaviru ale museli čeští stavbaři Norsko začátkem března opustit. „Norský investor zavedl kvůli koronaviru na všech stavbách speciální režim, díky kterému lze pokračovat ve výstavbě při dodržení přísných pravidel a opatření,“ uvedl ředitel Metrostavu pro Skandinávii Aleš Gothard.

Most přes Åstfjorden v Norsku. Pramen: Metrostav a.s.Most přes Åstfjorden v Norsku. Pramen: Metrostav a.s.Letadlo Saab 340 odvezlo zaměstnance Metrostavu do Norska. Pramen: Metrostav a.s.Letadlo Saab 340 odvezlo zaměstnance Metrostavu do Norska. Pramen: Metrostav a.s.Letadlo Saab 340 odvezlo zaměstnance Metrostavu do Norska. Pramen: Metrostav a.s.

Český tým tvoří dvacet dobrovolníků, kterým rodinné poměry umožnily vycestovat na turnus dlouhý tři měsíce. Většina z nich už ve Skandinávii podle Gotharda pracovala na několika projektech. Češi po příletu zamířili do karantény, následně se budou pohybovat po odděleném staveništi, aby nepřišli do kontaktu s ostatními pracovníky.

Metrostav už pracuje pouze na mostě, kde proběhnou dokončovací práce, jako je například betonáž římsy. Jeho partner ve sdružení Bertelsen & Garpestad bude pracovat převážně v tunelech. Stavba by měla podle Metrostavu skončit v termínu na podzim.

Tagy metrostav Norsko Saab 340 SkyTaxi Top
Žádné komentáře