Magdeburg ukázal novou tramvaj od Alstomu, první do města dorazí v září

Nová tramvaj Alstom Flexity pro Magdeburg. Foto: MVBNová tramvaj Alstom Flexity pro Magdeburg. Foto: MVB

Magdeburg má závazně objednáno 35 nových tramvají.

Další město v Německu čeká v příštích měsících velká modernizace tramvajového provozu. Magdeburský dopravní podnik (MVB) ukázal první snímky nové tramvaje Alstom Flexity, které by se měly objevit v hlavním městě spolkové země Sasko-Anhaltsko v září.

Postupně se může ve městě objevit až 63 nových tramvají. MVB si jich z rámcové smlouvy objednal zatím 35 za 190 milionů eur včetně dodávky náhradních dílů na 24 let. Kontrakt byl uzavřen v roce 2021.

MVB posun ve výrobě nových tramvají oznámil na svých stránkách. V současné době stále ještě probíhá závěrečná testovací fáze v závodě Alstom v Bautzenu (Budyšín). Část výroby probíhá v nedalekém Görlitz. První dvě předsériová vozidla mají být dodána do Magdeburgu v září. Po schválení začne sériová výroba a pravidelný provoz. „S novou tramvají Flexity děláme další důležitý krok směrem k moderní a udržitelné mobilitě v Magdeburgu. Vozidla jsou nejen pohodlnější a energeticky úspornější, ale také nabízejí našim cestujícím více prostoru,“ říká Birgit Münster-Rendel, generální ředitelka MVB.

Rozloučení s tatrami. V Magdeburku se fandové naposledy projeli českými tramvajemi

Novou tramvaj MVB představí veřejnosti v září u příležitosti oslav 125 let tramvajového provozu ve městě.

Tramvaje pro Magdeburg budou čtyřčlánkové, dlouhé celkem 38,3 metru. Kapacita bude 241 cestujících, z toho 92 sedících, 70 % tramvaje je nízkopodlažní. Součástí bude wifi síť i možnost dobíjení elektroniky přes USB.

Tagy alstom Alstom Flexity Magdeburg Magdeburg Verkehrsbetriebe
3 komentáře