Lužnou čeká poslední letošní parní víkend, vyjedou Kremák a Všudybylka

Parní lokomotiva Kremák. Pramen: České dráhy/Marek RadaParní lokomotiva Kremák. Pramen: České dráhy/Marek Rada

Na úzkorozchodné dráze v areálu muzea bude vozit děti Strašidelný expres s parní lokomotivou Kraus č. 21.

V muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka se o nadcházejícím víkendu uskuteční loučení s letošní parní sezonou. Poslední parní víkend ozdobí vlaky v čele lokomotivami Všudybylka (354.195) a Kremák (534.0323), na úzkorozchodné dráze v areálu muzea bude vozit děti Strašidelný expres s parní lokomotivou Kraus č. 21. Historickými vlaky s parními lokomotivami se budou návštěvníci moci svézt v sobotu i v neděli.

Parní vlak s Všudybylkou uskuteční po oba víkendové dny dvě jízdy tam i zpět po trase Lužná u Rakovníka – Rakovník. Z Lužné bude odjíždět v 9:45 a 13:45, zpět z Rakovníka pojede v 10:35 a ve 14:35. Parní vlak s Kremákem pak pojede v sobotu i v neděli po trase Lužná u Rakovníka – Řevničov – Nové Strašecí – Stochov – Kladno. Z Lužné vyrazí v 11:03, na zpáteční jízdu z Kladna se vydá ve 12:25.

Jízdenky se budou prodávat pouze ve vlaku. Za zpáteční jízdenku Lužná u Rakovníka – Rakovník, Lužná u Rakovníka – Nové Strašecí nebo Nové Strašecí – Kladno a za jednosměrnou jízdenku Kladno – Lužná u Rakovníka zaplatí dospělí cestující 180 Kč, děti od 6 do 15 let 120 Kč (děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení). Po předložení jízdenky z historického vlaku získají návštěvníci slevu na vstupné do ČD Muzea.

Více informací je na stránkách Českých drah.

Tagy ČD Muzeum parní lokomotivy železniční nostalgie
4 komentáře