Lufthansa zná plány pro další reaktivované A380, nasadí je na linky do Bangkoku a Los Angeles

Airbus A380 letecké společnosti Lufthansa. Zdroj: Lufthansa GroupAirbus A380 letecké společnosti Lufthansa. Zdroj: Lufthansa Group

Dopravce již začal s výcvikem posádek, k tréninku aerolinka využije také pražské letiště.

Německá Lufthansa představila další pravidelné linky, na které nasadí své reaktivované Airbusy A380. Dopravce plánuje létat se superjumby z Mnichova kromě již dříve zmíněného New Yorku JFK a Bostonu také do Bangkoku a Los Angeles. Do Kalifornie začnou čtyřmotoroví obři v barvách Lufthansy létat denně od 5. října. Thajskou metropoli premiérově obslouží ještě před začátkem zimního letového řádu. Letecká společnost to uvedla v tiskové zprávě.

Jak deník Zdopravy.cz již dříve informoval, Lufthansa vyšle první reaktivované superjumbo s cestujícími 1. června na pravidelné lince z Mnichova do Bostonu. Létat bude denně. Na spojení Mnichova s letištěm JFK v New Yorku se bude objevovat také denně, a to od 4. července.

Lufthansa zároveň pokračuje v přípravách na nasazení reaktivovaných Airbusů A380 do provozu. Do konce letošního roku zařadí zpátky do aktivní flotily čtyři tyto letouny. Dopravce již začal s výcvikem posádek a provedl několik cvičných letů. K tréninku posádek využije letecká společnost také pražské letiště, Airbus A380 by se měl na Ruzyni objevit mimořádně několikrát, poprvé již příští týden ve středu 3. května. Letadlo dorazí do Prahy podle aktuálních plánů v 11:45 z Drážďan a ve 12:00 odletí do Vídně.

Tagy A380 Airbus A380 Lh Lufthansa
Žádné komentáře