Lufthansa vymýšlí, jak získat více z poloprázdných letů. Začala prodávat čtyřsedačku jako lehátko

Airbus A350-900 v barvách Lufthansy. Foto: LufthansaAirbus A350-900 v barvách Lufthansy. Foto: Lufthansa

Lufthansa cestujícím slibuje podobně komfortní vyspání jako v byznys třídě.

Letecká společnost Lufthansa přišla na svých nejdelších letech s novou nabídkou pro cestující v ekonomické třídě. Za poplatek 159–229 euro jim nově k sedačce nabízí další dvě, na které se mohou natáhnout a vyspat se vleže.

U leteckých společností nejde o novinku, podobnou nabídku mají v A380 All Nippon Airways. Pro Lufthansu jde o jednu z možností, jak získat více peněz z jinak neobsazených míst. Průměrná zaplněnost letadel kvůli pandemii a restrikcím v cestování výrazně u všech dopravců klesla.

Lufthansa svoji nabídku nazvala Sleeper’s Row, prodává ji při nákupu letenky nebo až při odbavení. Cestujícím za poplatek poskytne tři až čtyři místa v jedné řadě podle typu letadla či místa. Součástí je i polštář, deka a matrace. Podle Lufthansy se tak cestující vyspí podobně kvalitně, jako v byznys třídě. Během celého letu v leže je cestující připoután.

Lufthansa nabízí tuto novinku zatím jen na letech trvajících déle než jedenáct hodin, jde například o spojení do Japonska, západ USA nebo Jižní Ameriky. Dopravce tuto službu testoval už loni v závěru roku na lince z Frankfurtu do Sao Paula a díky pozitivním reakcím se rozhodl službu rozšířit i na další lety.

Tagy Lufthansa
8 komentářů