Lufthansa v Praze zruší kvůli stávce personálu čtrnáct letů

Airbus A320neo. Foto: LufthansaAirbus A320neo. Foto: Lufthansa

(aktualizováno 7:30)Zákazníci Lufthansy v Praze musí počítat ve čtvrtek a v pátek kvůli stávce palubního personálu se zrušením celkem čtrnácti

(aktualizováno 7:30)Zákazníci Lufthansy v Praze musí počítat ve čtvrtek a v pátek kvůli stávce palubního personálu se zrušením celkem čtrnácti letů. Škrty čekají lety na lince do Frankfurtu i do Prahy.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému. Podle nich zruší Lufthansa zítra celkem dva páry letů mezi Prahou a Frankfurtem (odlety z Prahy v 10:30 a 15:00), nepoletí ani poslední večerní spoj z Frankfurtu.  Kvůli tomu nepoletí ani ranní let v pátek s odletem v 7:35. V pátek tak do Frankfurtu poletí letadla Lufthansy jen v 11:55 a 15:00. Ve všední dny létá Lufthansa z Prahy do Frankfurtu jinak pětkrát denně.

V případě spojení do Mnichova nepoletí ve čtvrtek ranní spoj s odletem v 9:40, který byl ještě včera večer plánovaný. Nepočítá ani s letem ve 14:00. V pátek je zatím provoz naplánován bez omezení. Lufthansa na svém webu doporučuje zkontrolovat cestujícím, zda jejich let poletí. Během odpoledne se ale stránky firmy potýkaly se značnými výpadky.

Kvůli stávce palubního personálu zruší Lufthansa 1300 letů, stávka postihne kolem 180 tisíc lidí. Dvoudenní stávku odborová organizace UFO vyhlásila na protest proti tomu, že s nimi Lufthansa odmítala vyjednávat o jejich požadavcích. Vedení aerolinek, které krok odborů v pondělí tvrdě odsoudilo, ohlásilo na dnešní večer schůzku s jejich zástupci. Že by jednání vedlo k průlomu je však nepravděpodobné. Navíc místopředseda odborové organizace Daniel Flohr pohrozil, že pokud se Lufthansa nadále bude snažit stávku zakázat, na schůzku vůbec nepřijde.

Odbory po aerolinkách požadují mimo jiné zvýšení příplatků či usnadnění přechodu sezónních pracovníků do běžného zaměstnaneckého poměru. Lufthansa ovšem současné vedení odborů UFO, z něhož po výměně zbyli jen dva z původních sedmi členů, neuznává a měsíce s ním odmítala vyjednávat.

Přehled zrušených letů:

čtvrtek:

LH1690                 Mnichov-Praha

LH1691                 Praha-Mnichov

LH1392                 Frankfurt-Praha

LH1393                 Praha-Frankfurt

LH1396                 Frankfurt-Praha

LH1397                 Praha-Frankfurt

LH1402                 Frankfurt-Praha

8.11.

LH1403                 Praha-Frankfurt

LH1392                 Frankfurt-Praha

LH1393                 Praha-Frankfurt

LH1400                 Frankfurt-Praha

LH1401                 Praha-Frankfurt

Tagy Lufthansa stávka UFO
3 komentáře