Lufthansa ukázala novou podobu premium economy. Sedačky instaluje do A350 a B747

Nové sedačky pro premium economy v Lufthanse. Foto: ZIM Aircraft SeatingNové sedačky pro premium economy v Lufthanse. Foto: ZIM Aircraft Seating

Dopravce chce nabídnout u sedaček větší soukromí pro cestující i více místa.

Letecká společnost Lufthansa instaluje do svých letadel Airbus A350 a Boeing 747-8i do třídy premium economy sedačky od německého výrobce ZIM Aircraft Seating.

Půjde o stejné sedačky, které se začnou již od března objevovat v letadlech sesterské společnosti Swiss, konkrétně v letadlech Boeing 777 a Airbus A340. Výrobce to oznámil v tiskové zprávě. Lišit se budou barvami a logy, jinak půjde o stejný typ se stejnými funkcemi.

Jako první se sedačky u Lufthansy objeví ve stávající flotile Boeingů 747-8i, potom v nových Airbusech A350 a postupně i u objednaných Boeingů 787-9 a také 777-9. Jejich dodávka má několikaleté zpoždění.

Lufthansa zavedla třídu premium economy v roce 2014, na dodávku využila stejného výrobce jako pro novou generaci. Premium economy je cenou a komfortem mezi ekonomickou a byznys třídou, šlo z velké části o reakci na škrty, ke kterým během krize přistoupila řada firem, když kvůli úsporám zakazovaly svým zaměstnancům používat dražší byznys třídu.

Oproti stávající generaci budou mít sedačky vlastní skořepinu, ve které bude možné sedačku polohovat. Nedojde tak k situacím, kdy cestující se sklopenou sedačkou omezí prostor pasažéra sedícího za ním. Sedačky budou vybaveny 15,6palcovou obrazovkou , dobíjením USB-C a technologií bluetooth.

Nové sedačky pro premium economy v Lufthanse. Foto: ZIM Aircraft Seating

Nové sedačky pro premium economy v Lufthanse. Foto: ZIM Aircraft Seating

Tagy Lufthansa premium economy ZIM Aircraft Seating
8 komentářů