Lufthansa ruší přes 34 tisíc letů. Preventivně kvůli obavám z nedostatku lidí

Airbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště Praha

Z rezervačního systému mizí hlavně lety po Evropě.

Letecká společnost Lufthansa zrušila v letním letovém řádu přes 34 tisíc letů. Jde o preventivní opatření, které má zabránit situacím z loňského roku, kdy musela odříkat některé lety na poslední chvíli.

Informoval o tom německý list WirtschaftsWoche. Lufthansa neuvedla oficiálně přesný počet zrušených letů, potvrdila ale změny v letovém řádu.

Změny mají zabránit opakování situace z léta loňského roku. Umožní stabilní letový řád pro naše cestující i zaměstnance, uvedl dopravce. Součástí úpravy je i zrušení některých linek, například z Mnichova do Janova nebo z Frankfurtu do Terstu. Nejvíce se škrty týkají letů po Evropě do měst, kam létá Lufthansa častěji. Podle listu mizí ze systému lety, na které bylo prodáno méně než deset letenek.

Jde o zhruba desetinu plánovaných výkonů na letošní rok. Firma doplácí na propouštění během pandemie, část zaměstnanců z oboru zcela odešla.

Tagy Lufthansa
6 komentářů