Lufthansa převzala první dreamliner. Se sedačkami původně pro čínského dopravce

První 787-9 pro Lufthansu. Foto: BoeingPrvní 787-9 pro Lufthansu. Foto: Boeing

Letadlo bude dopravce nasazovat hlavně na linky přes Atlantik.

Letecká společnost Lufthansa převzala první z celkem 32 objednaných letadel Boeing 787-9. Dodání nového letadla se výrazně zpozdilo kvůli problémům Boeingu s kvalitou výroby. Po několika týdnech provozu hlavně na vnitrostátních trasách kvůli výcviku personálu se letoun objeví na linkách přes Atlantik. První destinací bude Toronto.

Lufthansa první nový dreamliner ve flotile pojmenovala Berlin. Očekává od něj úspornější provoz na dálkových trasách i větší komfort pro cestující. Jde o první dreamliner, který Boeing dodal do Evropy po nucené pauze způsobené zastavením dodávek.

Jde o letadla, která původně měla jiného zákazníka: čínské Hainan Airlines. Dopravce ale od nákupu kvůli svým problémům odstoupil. V letadle jsou sedačky, které si objednali Číňané. Naopak nová byznys třída už je podle představ Lufthansy. Zbývající sedačky chystá Lufthansa vyměnit v nadcházejících týdnech. Firma zatím neuvedla přesnou konfiguraci, ve které budou dreamlinery létat.

První 787-9 pro Lufthansu. Foto: BoeingInteriér byznys třídy Boeingu 787. Foto: LufthansaBoeing 787-9 společnosti Lufthansa. Foto: LutfhansaBoeing 787-9. Foto: LufthansaBoeing 787-9 v barvách pro Lufthansu. Foto: Lufthansa
Tagy 787-9 boeing Boeing 787 Lufthansa
Žádné komentáře