Lufthansa otočila, AirTagy už pro ni nejsou problém

Apple AirTagApple AirTag

Dopravce se dostal pod silnou kritiku poté, co označil populární lokátory za nebezpečné předměty.

Německá Lufthansa otočila v kauze zákazu chytrých lokátorů AirTag od Applu. Aerolinka se totiž ve středu obrátila na německé letecké úřady, které jí potvrdily, že používání sledovacích zařízení založených na technologii Bluetooth nepředstavuje pro cestující bezpečnostní riziko. Dopravce se dostal pod silnou kritiku veřejnosti poté, co na Twitteru označil AirTagy za nebezpečné předměty. Odkazoval přitom na regulaci Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO).

 

Sledovací zařízení přitom obsahuje stejně jako například hodinky 3V vyměnitelnou baterii CR2032. Je vybaveno bezdrátovou konektivitou, která je neustále aktivní. Jedná se o malý lokalizátor navržený tak, aby fungoval jako vyhledávač a pomáhal lidem najít jejich osobní předměty (např. klíče, tašky, peněženky aj.). K vyhledávání AirTagů slouží přibližně jedna miliarda zařízení stejného výrobce po celém světě, se kterými lokalizátor zabezpečeně komunikuje prostřednictvím Bluetooth.

Popularita AirTagů rychle vzrostla poté, co se v posledních měsících začaly lidem ztrácet nebo zpožďovat zavazadla z důvodu personálních problémů v letectví. Pasažéři totiž mohou mít díky lokátorům polohu svých kufrů neustále pod kontrolou.

Sledování polohy zavazadla pomocí lokalizátoru AirTag

Sledování polohy zavazadla pomocí lokalizátoru AirTag

Tagy AirTag ICAO Lufthansa
30 komentářů