Lufthansa odstaví další letadla, flotila bude na úrovni 70. let minulého století. V Praze zůstane jeden let denně

Airbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště Praha

Lufthansa zrušila spojení z Prahy do Mnichova, do Frankfurtu bude létat jen jednou denně.

Letecká společnost Lufthansa a její dceřiné společnosti odstaví oproti původnímu plánu na zimní letový řád z provozu dalších 125 letadel. Redukce se dotkne i letů do Prahy.

Další omezení provozu oznámil šéf Lufthansa Group Carsten Spohr v dopise zaměstnancům, který citují německá média, například Süddeutsche Zeitung. Dopravce původně plánoval omezení o polovinu proti loňské zimě, nakonec budou škrty v provozu dosahovat až 80 %.

Podle Spohra hrozí konec práce pro dalších 30 tisíc lidí ze stávajících 130 tisíc zaměstnanců. Zmenšení flotily o 125 letadel se týká celé skupiny Lufthansa. Samotné německé aerolinky budou mít přes zimu v provozu 80 letadel. To je velikost dopravce  z poloviny 70. let minulého století.

Podle předběžných výsledků  prodělala skupina za prvních devět měsíců přes 4 miliardy eur. „Poptávka po létání zůstane v nadcházejících měsících velmi nízká,“ uvedla firma v prohlášení. Firma uvedla, že má stále peněžní rezervy 10,1 miliardy eur. Každou hodinu prodělá Lufthansa kolem půl milionu eur.

Škrty se projeví i v nabídce spojení z Prahy. Od listopadu dopravce přeruší linku mezi Prahou a Mnichovem, od příštího pondělí bude v nabídce namísto dvou letů denně jen jedno spojení do Frankfurtu. Redukci v Praze provedly i ostatní aerolinky skupiny Lufthansa: Swiss seškrtal spojení do Curychu na dva lety týdně, Austrian do Vídně už nelétá.

Tagy letiště praha Lufthansa Lufthansa Group omezení dopravy kvůli koronaviru
33 komentářů