LOT zdvojnásobí flotilu Boeingů 737 MAX, pronajme si jich dalších jedenáct

Boeing 737 MAX 8 společnosti LOT v péči Czech Airlines Technics. Foto: CSATBoeing 737 MAX 8 společnosti LOT v péči Czech Airlines Technics. Foto: CSAT

Nové stroje budou dopravci dodány do poloviny příštího roku, část už s inovovanou kabinou.

Polská letecká společnost LOT získá jedenáct nových letounů Boeing 737 MAX 8. Dopravce si je pronajme u leasingových společností, jako jsou Aviation Capital Group (ACG), Air Lease Corporation (ALC) a McGuire. Uvedl to ředitel společnosti Michał Fijoł.

První letadlo dorazí dopravci již na začátku nadcházející letní sezóny, další dvě pak do poloviny letošního roku. Zbylých osm má být dodáno do června roku příštího, přičemž půjde o letouny s inovovanou kabinou. V MAXech se tak nové interiéry objeví ještě dříve než v již oznámených modernizovaných Dreamlinerech.

LOT zmodernizuje své Dreamlinery, kabiny čeká kompletní proměna

LOT Polish Airlines aktuálně provozují jedenáct Boeingů 737 MAX 8, jejich počet se tak postupně zdvojnásobí. Celkem tvoří flotilu polského národního dopravce podle webu planespotters.net 74 letadel. Zastoupeny jsou stroje na regionální, střednětraťové i dálkové trasy.

Další rozšiřování flotily LOTu pak i nadále počítá s akvizicí nových regionálních i širokotrupých letounů. Bližší detaily chystané expanze společnost tentokrát neposkytla. V rámci své strategie na příští čtyři roky chce nicméně na konci roku 2028 provozovat 110 letadel.

Tagy 737 max 737 MAX 8 boeing Boeing 737 MAX Boeing MAX LO LOT LOT Polish Airlines Polsko
20 komentářů