LOT začne létat mezi Ostravou a Prahou. Zatím dočasně.

Embraer E170 po přistání v Ostravě. Foto: Letiště OstravaEmbraer E170 po přistání v Ostravě. Foto: Letiště Ostrava

Polská aerolinka obnoví spojení mezi Ostravou a Prahou po téměř dvou letech.

Nečekané překvapení přichystal polský státní dopravce LOT Polish Airlines pro tuzemské cestující. Týden a půl po spuštění linky z Ostravy do Varšavy oznámil, že začne létat ještě z Ostravy do Prahy.

Podle dnes vydané tiskové zprávy Letiště Ostrava jde o dočasné spojení, které začne 12. listopadu. Létat se bude pětkrát týdně. Nová linka bude znamenat i změnu letového řádu mezi Ostravou a Varšavou. Letenky jsou již v prodeji.

Mezi Prahou a Ostravou se létalo 83 let až do začátku loňského roku, kdy ČSA přímé spojení ukončily. „Obyvatelé regionu, firmy a investoři tak mají možnost, jak využití napojení na celou Evropu přes Varšavu, tak i rychlé, pohodlné a z pandemického pohledu nejbezpečnější spojení do hlavního města,“ uvedla mluvčí Letiště Ostrava Kateřina Pustějovská.

Na dobu trvání linky bude mít vliv řada faktorů, mezi nimi zejména vývoj pandemické situace, vývoj poptávky po létání a zájem cestujících o využití leteckého spojení do Prahy. Ceny jednosměrných letenek budou začínat na 770 Kč. „Linka bude v této pandemické době vedená jako dočasná s tím, že pokud bude úspěšně využívána cestujícími, může být zachována dlouhodobě. Získáme tak opět pravidelné letecké spojení do hlavního města,“ uvedl Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel Letiště Ostrava. Na trase bude létat Embraer E170.

Letový řád Ostrava - Praha

Letový řád Ostrava – Praha

Nové spojení je současně mírným zhoršením pro cestující z Ostravy dál přes Varšavu. Dosud byl letový řád postaven brzkém ranním odletu pro stihnutí ranní špičky z Varšavy. Aktuálně jsou v rezervačním systému nabízeny ještě v řadě případů i dva lety denně, jde ale zřejmě jen o chybu.

Letový řád Ostrava - Varšava

Letový řád Ostrava – Varšava

Tagy Letiště Ostrava letiště praha LOT Polish Airlines OSR OSR-PRG
125 komentářů