LOT prodlouží vnitrostátní spojení mezi Prahou a Ostravou o více než měsíc

Bombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT Spotters

LOT se vrací i k přímému spojení Prahy a Varšavy.

Polská letecká společnost LOT bude létat mezi Prahou a Ostravou nejméně do konce února. Informaci uvedenou na facebookovém profilu Letiště Ostrava potvrdila deníku Zdopravy.cz zástupkyně LOT pro český trh Jolanta Grala-Bednárčik.

Podle původních plánů měla linka skončit 17. ledna, bude už podruhé o více než měsíc prodloužena. „K tomu ještě přibude přímé spojení Prahy a Varšavy bez mezipřistání v pondělí a v pátek,“ dodala Grala-Bednarcik. Lety na druhou polovinu ledna a února zatím nejsou ještě v rezervačním systému, pokračování letů přes Ostravu je patrné i z délky letu mezi Prahou a Varšavou. Namísto běžné hodiny a dvaceti minut trvají dvě a půl hodiny, což značí přistání v Mošnově.

Ostrava s novou linkou do Prahy paradoxně těží ze současné neutěšené situace v letectví. Nový vnitrostátní spoj vznikl totiž spojením nové linky z Ostravy do Varšavy a tradičního spojení Praha – Varšava.

LOT mezi Prahou a Ostravou zůstane u pěti letů týdně, nebude létat v úterý a v neděli, dosud se nelétá v úterý a v sobotu. Ve středu a v pátek odlétá z Prahy v 11 hodin, ve čtvrtek a v sobotu v 18:50, v pondělí v 17:45. Z Ostravy odlétá v pondělí v 16:15, ve středu a pátek v 9:30, ve čtvrtek a v sobotu 17:20. Na všechny lety nasazuje nyní LOT podle rezervačního systému turbovrtulové letadlo Bombardier Dash 8 Q400.

Tagy Letiště Ostrava letiště praha LOT Polish Airlines OSR prg
13 komentářů