LOT mění spojení z Česka. Z Prahy do Varšavy bude dočasně létat jen přes Ostravu

Embraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaEmbraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Mezipřistání v Ostravě je zatím dočasné na měsíc, firma spojením linek ušetří náklady při velmi slabé poptávce.

Letecká společnost LOT Polish Airlines upravila svůj letový řád z Česka a nově začne nabízet spojení Prahy a Varšavy jen přes Ostravu. Má jít o dočasnou změnu způsobenou současnou nízkou poptávkou. Díky nové kombinaci budou mít cestující v Česku po téměř dvou letech možnost vnitrostátního leteckého spojení.

Ještě včera přes den po oznámení nového spojení mezi Ostravou a Prahou byly v rezervačním systému dopravce stále přímé lety mezi Prahou a Varšavou. Ve čtvrtek večer zmizely a nově jsou v prodeji jen lety s mezipřistáním v Ostravě.

Aktuálně LOT počítá s lety z Prahy do Varšavy a zpět přes Ostravu od 11. listopadu do 10. prosince, na všechny spoje nasadí Embraer E175 s kapacitou 76 cestujících. Naplánované jsou pětkrát týdně: každý den kromě soboty a úterý. Doba letu z Prahy do Varšavy se prodlouží mezipřistáním v Ostravě zhruba o hodinu. Nově je letový čas naplánován na 2 hodiny a 30 minut. Stránky LOT neuvádí, že letadlo bude mít mezipřistání v Ostravě, z rezervačního systému je to ale patrné.

Lety jsou naplánované z Prahy s odletem v 11 hodin ve středu, v pátek a v neděli. Ve čtvrtek z Prahy odlétá v 18:50, v pondělí v 17:45.

„Nové letecké spojení mezi Prahou a Ostravou znamená nejen posílení přítomnosti letecké společnosti LOT Polish Airlines na našem letišti, které, jak věříme, bude příští rok pokračovat, ale také návrat vnitrostátní osobní letecké přepravy. Z toho budou profitovat především cestující, kterým se tak nabízí další způsob dopravy mezi vzdálenějšími regiony České republiky,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Dopravce plánuje i nadále létat přímo mezi Prahou a Varšavou od 11. prosince 2020. Zda pak bude pokračovat i vnitrostátní spojení není ještě jasné. LOT se rozhodne podle zájmu. Mezi Prahou a Ostravou létaly ČSA 83 let do ledna 2019.

Tagy Letiště Ostrava letiště praha LOT Polish Airlines OSR prg WAW
29 komentářů