LokoTrain posiluje svou působnost ve střední Evropě

Lokomotiva Siemens Vectron z poolu LokoTrainu. Pramen: Loko TrainLokomotiva Siemens Vectron z poolu LokoTrainu. Pramen: Loko Train

Dlouhodobé a krátkodobé pronájmy lokomotiv dopravcům napříč střední Evropou jsou klíčovou, nikoliv však jedinou službou, kterou LokoTrain poskytuje.

Společnost LokoTrain, která je známá především jako půjčovna lokomotiv, slaví letos 15 let existence a plánuje další posílení své působnosti.

Společnost byla založena v roce 2009. V roce 2016 vznikly nové organizační složky LokoTrain PL a LokoTrain SK, které se zabývají především pronájmem kvalifikovaných zaměstnanců v daných státech. Letos však budou nahrazeny samostatnými společnostmi působícími v Polsku a na Slovensku – LokoTrain Slovakia a LokoTrain Polska.

Od roku 2022 existuje i společnost LokoTrain Deutschland, která za podpory německého dopravce LOCON z holdingu EPH pronajímá v roli agentury strojvedoucí.

„Naším cílem je poskytovat komplexní služby dopravcům na špičkové úrovni, s využitím nejmodernějších lokomotiv, odborného personálu a moderního dispečerského aparátu. A to ve všech regionech, ve kterých působíme. Zakládáme tam dceřiné společnosti, které využívají synergie skupiny EP Logistics International a jejích společností z oblasti železniční dopravy, které na tamních trzích působí,“ uvádí šéf LokoTrainu Ludvík Kobza.

Sídlo společnosti je v České Třebové, provozní část se v roce 2023 přesunula z Petrovic u Karviné do Ostravy, kde v nových prostorách vzniká i další školicí středisko. LokoTrain PL sídlí v Katovicích, slovenská pobočka v Bratislavě a německá v Berlíně.

Od roku 2021 je stoprocentním vlastníkem LokoTrainu skupina EP Logistics International (člen EPH).

Kvalitní komplexní služby osobním i nákladním dopravcům

Dlouhodobé a krátkodobé pronájmy lokomotiv dopravcům napříč střední Evropou jsou klíčovou, nikoliv však jedinou službou, kterou se LokoTrain aktuálně zabývá. Potřeby zákazníků se v této oblasti v průběhu let významně změnily. Dnes je pro ně velmi významným faktorem interoperabilita lokomotiv, poptávají moderní lokomotivy, se kterými absolvují celou trasu mezinárodního vlaku.

LokoTrain dále poskytuje i odborný personál, a to konkrétně strojvedoucí a vozmistry, kteří vlak odbaví a odvezou z výchozího bodu do stanice určení.

Jednou z důležitých součástí služeb je již několik let poskytování TBZ na klíč. LokoTrain navíc funguje jako Akreditované školicí středisko pro vzdělávání a školení v drážní dopravě v České Třebové a v Ostravě, což představuje také významnou součást služeb.

Široké veřejnosti nabízí tyto kurzy (v CZ, SK, PL):

Kurzy na získání licence strojvedoucího, pro určitý druh a trakci vozidla
Kurzy vozmistrů, vedoucích posunu, vlakvedoucích
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Kurz správců vlečky
A ostatní kurzy a poradenství dle potřeby našich zákazníků

Tagy LokoTrain
6 komentářů