Lokomotiva Cyklohráčku prošla opravou. Veselá kráva dostala veselé barvy

Lokomotiva 714 Veselá kráva na vlaku Cyklohráček. Pramen: České dráhyLokomotiva 714 Veselá kráva na vlaku Cyklohráček. Pramen: České dráhy

České dráhy rovněž potvrdily obnovení provozu na lokálce z Březnice do Rožmitálu pod Třemšínem.

České dráhy zahájí v sobotu devátou sezonu vlaku Cyklohráček, který je určen dětem a cyklistům. Lokomotiva řady 714, která Cyklohráček vozí od sezony 2019, prošla letos v zimě opravou a dostala nový barevný vzhled. Stroj s přezdívkou Veselá kráva tak podle ČD lépe zapadne do pestrobarevné soupravy.

Cyklohráček bude jezdit o sobotách, nedělích a svátcích od 26. března do 30. října. Jeho základní trasa se nemění, dvakrát denně pojede z pražského hlavního nádraží po Pražském semmeringu přes Hostivici a kolem hradu Okoř do Slaného. Šestkrát během sezóny bude pokračovat až do Zlonic.

Novinkou letošní sezóny bude sedm speciálních jízd o letních středách od 13. července do 24. srpna 2022, kdy vlak zamíří do různých turisticky zajímavých lokalit ve středních Čechách. Jde například o ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka, hrad Křivoklát, Český Šternberk nebo Louny.

Cyklohráček. Pramen: České dráhyLokomotiva 714 Veselá kráva na vlaku Cyklohráček. Pramen: České dráhyCyklohráček. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářCyklohráček tahá lokomotiva 714 (zde ve starším nátěru). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Na Cyklohráčku jsou řazeny čtyři osobní vozy, tři z nich jsou přestavěny na herny pro děti, jeden je určen pro cykloturisty.

Ve stejném období a stejných dnech jako Cyklohráček budou dráhy provozovat i spěšné vlaky Cyklo Brdy a Český ráj. Cyklo Brdy (Sp 1596/1597) bude jezdit z Prahy přes Beroun, Zdice, Příbram a Březnici do Blatné a zpět, Český ráj (Sp 1489/1488) pojede z Prahy přes Nymburk, Kopidlno a Jičín do Turnova a zpět.

České dráhy rovněž potvrdily obnovení provozu na lokálce z Březnice do Rožmitálu pod Třemšínem, kde pravidelné vlaky přestaly jezdit v polovině loňského prosince. Město Rožmitál pod Třemšínem ve spolupráci se Středočeským krajem objednalo na léto provoz víkendových vlaků. Budou jezdit o sobotách, nedělích a svátcích (každý den čtyři páry) od 12. června do 31. října 2022.

Tagy České dráhy Cyklohráček Středočeský kraj turistické vlaky
25 komentářů