Víkend plný železniční nostalgie, České dráhy nasadí Hurvínka, Velkého Bejčka i Rosničku

Parní lokomotiva 423.009 Velký Bejček. Pramen: České dráhyParní lokomotiva 423.009 Velký Bejček. Pramen: České dráhy

Železničáři si připomenou 140. výročí tratě Choceň – Litomyšl a stejné výročí úseku z Hulína do Bystřice pod Hostýnem.

Na české železnici bude o nastávajícím víkendu k vidění nebývalé množství historických strojů. České dráhy s partnery vypraví hned několik parních vlaků. Cestující bude vozit i motorový vůz Hurvínek.

V sobotu si železničáři připomenou 140. výročí regionální tratě Choceň – Vysoké Mýto – Litomyšl a stejné výročí úseku z Hulína do Bystřice pod Hostýnem.

Na trať do Litomyšle vyjedou první víkendový den parní vlaky v čele s lokomotivou 423.009 (Velký Bejček) a motorové vozy M131.1 (Hurvínek). Ve Vysokém Mýtě bude souběžně probíhat festival Sodomkovo Vysoké Mýto, v jehož rámci bude zajištěna přeprava historickým autobusem z náměstí na zastávku Vysoké Mýto město a také do Cerekvice nad Loučnou.

Se spolkem Kroměřížská dráha vypraví České dráhy nostalgické jízdy u příležitosti 140. výročí traťového úseku z Hulína do Bystřice pod Hostýnem. Parní vlak v čele s lokomotivou 433.001 (Skaličák) pojede nejprve z Hulína do Bystřice pod Hostýnem a zpět, během druhé jízdy se cestující svezou z Hulína až do Valašského Meziříčí. Na zpáteční cestě bude cílovou stanicí Kroměříž.

Železničně-historická sláva bude v sobotu také v České Lípě. V ranních hodinách vyjede z pražského hlavního nádraží motorový vlak do České Lípy. Z České Lípy pak bude během celého dne vyjíždět vlak v čele s parní lokomotivou 464.202 (Rosnička) ve směru do Doks, Mimoně, Nového Boru nebo Blíževedel a zpět.

Podrobnosti jsou na stránkách ČD Nostalgie.

Tagy České dráhy železniční nostalgie
8 komentářů