Lipno – Budapešť – Prešov. FlixBus spustí netradiční linku mezi čtyřmi zeměmi

Autobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBusAutobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBus

Společnost FlixBus chce od 2. srpna spustit provoz na lince z Horní Plané u Lipna do slovenského Prešova. Cestujícím nabídne

Společnost FlixBus chce od 2. srpna spustit provoz na lince z Horní Plané u Lipna do slovenského Prešova. Cestujícím nabídne například přímé spojení Českých Budějovic a Vídně. Netradičně trasovaná linka má do poloviny září jezdit každý den, pak pětkrát až šestkrát týdně.

Vyplývá to z informací v celostátním informačním systému jízdních řádů (CIS), kde je zveřejněn již jízdní řád nové linky. Nachází ho už i vyhledávač spojení IDOS.  Jde o protažení stávající linky z Prešova do Vídně a zpět. Podle jízdního řádu mají jezdit autobusy z Horní Plané v 8:25, do Prešova dorazí ve 21:45. Na 844 kilometrů dlouhé trase pojedou přes Český Krumlov a České Budějovic do Vídně, dál přes Bratislavu a Budapešť do Košic a Prešova. Z Prešova odjíždí v 7:15, v Horní Plané je ve 20:35.

Linka je sice už v informačním systému označena, že jezdí od 26. července, podle mluvčí FlixBusu Martiny Čmielové by měly první autobusy vyjet 2. srpna. Ve čtvrtek firma začala nabízet spoje i v rezervačním systému. Nejlevnější jízdenka z Českých Budějovic do Vídně vychází na 229 korun, do Bratislavy na 249 Kč, do Budapešti 449 Kč a na konečnou do Prešova 749 Kč. Kompletní ceník nové linky je na stránkách FlixBusu

Nové spojení se skládá z významných středoevropských koridorů a uspokojit může zákazníky z různých důvodů. Z hlediska turistiky se obyvatelé Jihočeského kraje jednoduše a cenově výhodně dostanou do významných evropských hlavních měst, speciálně pak na nízkonákladové letiště v Maďarsku. Očekáváme, že spojení bude atraktivní i pro Rakušany nebo Slováky, kteří se mohou vydat na Šumavu a Třeboňsko,“ vysvětluje Martina Čmielová, mluvčí společnosti FlixBus. Kromě toho tato linka také zvyšuje frekvenci propojení jednotlivých evropských hlavních měst v síti dopravce.

Nová linka otevírá Jihočechům přímé spojení s Vídní, Bratislavou či Budapeští. V případě cesty do rakouské metropole není ale přímý autobus rychlejší než vlak s přestupem. Cestu zvládne za 3 hodiny a 35 minut, vlak s přestupem v Linci za 3 hodiny a 22 minut.

Tagy FlixBus
10 komentářů