Linka do Porta se vrací. Místo ČSA bude létat dvakrát týdně easyJet

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

K obnovení přímého spojení dochází po třech letech.

Praha získá po třech letech opět přímé letecké spojení s druhým největším portugalským městem. Od 4. května začne z Prahy do Porta létat dvakrát týdně easyJet.

Letenky začal dopravce prodávat dnes. Linka bude v provozu ve středu a v sobotu. Ve středu je odlet z Prahy ve 12:10 a přílet do Porta ve 14:30, z Porta letí v 7:05 s příletem do Prahy v 11:20. Sobotní lety jsou plánovány na odlet v 19:10 z Prahy a přílet do Porta ve 21:30, z Porta poletí ve 13:55 a v Praze je letadlo v 18:10.

EasyJet nasadil na začátek velmi nízké ceny: nejlevnější zpáteční letenky vychází na 1 207 Kč, prakticky celé léto je v nabídce v cenách maximálně kolem dvou tisíc korun za zpáteční let.

Do Porta naposledy létaly České aerolinie, ty v roce 2019 ukončily provoz linky. „Porto dlouhodobě patřilo mezi priority rozvoje leteckých spojení a jsme rádi, že nyní bude tato destinace z Prahy ještě dostupnější díky přímému leteckému spojení společnosti easyJet,” uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Tagy easyjet letiště praha OPO prg PRG-OPO
17 komentářů