Liberecký kraj odvolal jednatele svého organizátora dopravy

Stanice Vesec u Liberce. Foto: Jan SůraStanice Vesec u Liberce. Foto: Jan Sůra

Radní Libereckého kraje dnes odvolali z čela krajské firmy Korid LK Pavla Blažka. Na post jednatele firmy zabývající se organizací

Radní Libereckého kraje dnes odvolali z čela krajské firmy Korid LK Pavla Blažka. Na post jednatele firmy zabývající se organizací veřejné dopravy jmenovali Jiřího Zdražila, který v současné době působí v krajských dopravních společnostech AUTOBUSY LK a ČSAD Liberec.

Kraj v tiskové zprávě vysvětlil personální změnu jednak nespokojeností s Blažkovou prací, jednak možností nechat Blažka věnovat se konkrétnější práci. Jméno Pavla Blažka se intenzivně řešilo na konci roku 2018 při výběru dopravce pro část tratí v Libereckém kraji. Blažek měl společnou firmu se zaměstnancem Arrivy Petrem Prokešem. „Důvodem bylo umožnit panu Blažkovi více se zaměřit na konkrétní práci pro veřejnou hromadnou dopravu v kraji především v oblasti železnice a současně nespokojenost Libereckého kraje s postupem řešení odbavovacího systému pro regionální veřejnou autobusovou dopravu, který Korid LK neúspěšně pořizuje už od roku 2016,“ uvedl kraj v tiskové zprávě. Blažek vedl Korid LK od listopadu 2015.

Podle krajského náměstka pro dopravu Jana Svitáka je Blažek odborníkem hlavně na železniční dopravu. „Chtěli jsme z něj sejmout řídící manažerskou práci, aby se mohl intenzivněji věnovat dílčím činnostem. Od nového jednatele očekáváme především úspěšné zprovoznění odbavovacího systému, který cestujícím zajistí komfortní službu při odbavení,“ řekl Sviták.

Tagy Korid LK Liberecký kraj
12 komentářů