dkv-spojujeme

Liberec zlevní MHD i mladším důchodcům, ale jen časové jízdenky

Nové autobusy Iveco Urbanway v nátěru DPMLJ. Foto: Jan SůraNové autobusy Iveco Urbanway v nátěru DPMLJ. Foto: Jan Sůra

Liberečtí radní zlevnili výrazně cestování i pro penzisty, kteří sice již pobírají důchod, ale nedosáhli ještě 65 let. Od 1.

Liberečtí radní zlevnili výrazně cestování i pro penzisty, kteří sice již pobírají důchod, ale nedosáhli ještě 65 let.

Od 1. února budou mít  penzisté, kteří ještě nedosáhli věku 65 let, možnost v případě většiny jízdenek cestovat za stejnou cenu, jako důchodci nad 65 let. Roční jízdenka je vyjde na 912 korun, podobně jako děti či studenty do 26 let.

„Nové typy jízdenek a nižší ceny jízdného vyplývají z nového Tarifu městské dopravy v Liberci, který v prosinci schválila Rada města. Zavedením slev pro penzisty navazujeme na loňské zlevňování jízdného, kdy například cena ročního předplatného klesla z původních 5520 korun na nynějších 3650 korun,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník.

I penzisté tak budou od února jezdit v MHD za výrazně zvýhodněných podmínek, konkrétně za 43 korun v případě sedmidenní jízdenky, 132 korun v případě třicetidenní jízdenky a 342 korun při zakoupení devadesátidenní jízdenky. Další novinkou je zavedení zlevněných 366denních jízdenek právě pro penzisty a zároveň pro děti, studenty do 26 let a seniory nad 65 let. Roční jízdenka je vyjde na 912 korun.

V Liberci už platilo zvýhodnění pro seniory pod 65 let od zářijové změny tarifu. Například za měsíční jízdenku zaplatili 230 korun namísto 530 Kč pro dospělé nad 26 let. S novým ceníkem jim zlevní na 132 korun.

Změna se netýká jednotlivého jízdného, důchodci do 65 let budou i nadále platit za lístek dvacetikorunu.

Změny v tarifu nepřenosných časových jízdenek pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJ

Změny v tarifu nepřenosných časových jízdenek pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJ

 

Tagy Dopravní podnik měst Li DPMLJ Slevy pro mladé důchodce
3 komentáře