pruvodce

Libercem začíná jezdit na konci srpna vánoční tramvaj. Nechybí stromeček ani ozdoby

Vánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARR

Tramvaj láká na dvě akce spojené s místní sklářskou tradicí.

Obyvatele a návštěvníky Liberce a Jablonce nad Nisou čeká od dnešního odpoledne v ulicích nezvyklá podívaná. Po krajském městě a trati do Jablonce nad Nisou začne jezdit vánoční tramvaj.

Tramvaj T3M (číslo 8106) je vyzdobena například Betlémskou hvězdou, vánočními dárky nebo větvičkami jedle, uvnitř čeká cestující vánoční stromek či ozdoby a další vánoční dekorace od firem Decor by Glassor a Rautis.

Nasazení tramvaje neznamená, že se v Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou pomátli a pletou si měsíce roku. Jde o speciální marketingovou akci ke Crystal Valley Week, který má připomenout dlouhou tradici sklářského průmyslu v Libereckém kraji. V provozu bude jen do konce srpna. Jízdné do speciální tramvaje je zdarma.

Vánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARRVánočně vyzdobená tramvaj T3M v Liberci. Foto: ARR

Tramvaj vyjede poprvé v pátek odpoledne na trať z Liberce do Jablonce nad Nisou na akci Jablonecká perle, která během pátku a soboty propojuje sklářsko-bižuterní tradice s gastronomií, hudbou a trhy.

Od pondělí do soboty bude jezdit tramvaj od Viaduktu do Vratislavic nad Nisou, jízdní řád je zde.

Týden Křišťálového údolí (Crystal Valley Week 2024) ukazuje historii a současnost sklářské, bižuterní a šperkařské tvorby v Libereckém kraji. Loni návštěvníky lákala křišťálová tramvaj.

Obrazem: Po Liberci jezdí Křišťálová tramvaj, láká na sklářský festival

Tagy Crystal Valley
47 komentářů