Libeňský most čeká další zátěžová zkouška, omezení se dotkne jen tramvají

Zatěžování Libeňského mostu. Foto: TSK PrahaZatěžování Libeňského mostu. Foto: TSK Praha

Technická správa komunikací provede po necelých čtyřech měsících další zátěžový test Libeňského mostu. Půjde o doplňující zatěžkávací zkoušku inundačního mostu

Technická správa komunikací provede po necelých čtyřech měsících další zátěžový test Libeňského mostu. Půjde o doplňující zatěžkávací zkoušku inundačního mostu X656, který je součástí Libeňského soumostí. Jde o most, který nevede přímo přes Vltavu, ale přes záplavové území.

Omezení se dotkne tramvajového provozu: od pátku 17. července (od 22:00 hodin) do soboty 18. července (do 8:00 hodin) bude přerušen tramvajový provoz a bude zde zavedena náhradní autobusová doprava. Omezení se nedotkne individuální automobilové dopravy, cyklistické dopravy a pohybu pěších přes hlavní Libeňský most přes Vltavu.

Zatěžovací zkoušku provádíme v rámci přípravných prací k veřejné zakázce na celkovou rekonstrukci Libeňského mostu, kterou během dvou měsíců vypíšeme. Potřebujeme k ní znát co nejpřesnější informace o stavu mostu,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr. Data o stavu mostu budou sloužit pro zhotovitele, aby výsledkům diagnostiky přizpůsobil rekonstrukci. „Je to podobný princip jako u geologického průzkumu metra D, kde potřebujeme mít jasně zmapované, co přesně nás pod zemí čeká,“ dodal Scheinherr.

Omezení provozu se bude týkat linek 1, 6, 14, 25, 31 a, 94. Zavedena bude náhradní autobusová doprava X1 v trase Palmovka – Dělnická – Palmovka, polookružně a X94 na trase Palmovka – Nádraží Holešovice – Strossmayerovo náměstí.

Tagy Libeňský most Technická správa komunikací TSK Praha zátěžový test
2 komentáře