Letištní terminál zaplnily kbelíky. Skrze světlíky zatéká

Terminál 2 pražského letiště 18. srpna 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál 2 pražského letiště 18. srpna 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Letištní kbelíky jsou vyvedeny ve žluté barvě a opatřeny českým a anglickým nápisem "Opravíme to".

Cestující odlétající z Terminálu 2 pražského letiště si mohli v neděli všimnout zajímavých „společníků“. Odletovou část terminálu zaplnily kbelíky, jejichž úkolem bylo při silném dešti zachytit vodu protékající děravou střechou. Podle letiště jde o vleklý problém.

„Jde o dlouhodobý problém s materiálem světlíků. Konkrétně při prudkých deštích kvůli jeho teplotní roztažnosti dochází k protékání vody. Včerejší enormní déšť – na Letišti Václava Havla Praha se jednalo o 80 milimetrů za den – způsobil proniknutí deště světlíky. Tento problém řešíme průběžnými opravami. Pracujeme také na definitivním řešení, ale není to s ohledem na daný materiál snadné,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Letištní kbelíky jsou vyvedeny ve žluté barvě a opatřeny českým a anglickým nápisem „Opravíme to“.

Terminál 2 se dá stále označit za zánovní. Zcela se cestující veřejnosti otevřel s příchodem roku 2006, stavba vyšla na devět miliard korun. Využíván je pro lety v rámci Schengenského prostoru. Nezatéká přitom jen do terminálu, ale i do přístupového můstku, který vede z parkoviště.

Letiště Praha nicméně není jediným správcem dopravní infrastruktury v metropoli, který se potýká s průsaky vody do terminálu. Kbelíky bývají při dešti k vidění i v hale pražského hlavního nádraží, která čeká na velkou modernizaci.

Terminál 2 pražského letiště 18. srpna 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál 2 pražského letiště 18. srpna 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetiště Václava Havla, Terminál 2. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetiště Praha, Terminál 2 a místo pro jeho rozšíření. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetiště Praha, Terminál 2. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářKbelíky v hale pražského hlavního nádraží, kam zatéká.
Autor: Zdopravy.cz
Tagy letiště praha Terminál 2
10 komentářů