Letišti Pardubice navýšilo počet cestujících na charterech o polovinu, nyní je uzavřeno

Letiště Pardubice. Autor: Letiště PardubiceLetiště Pardubice. Autor: Letiště Pardubice

Pardubické letiště těží z boomu zahraničních zájezdů a výrazně letos navyšuje počty cestujících na charterových letech pro české dovolenkáře. V

Pardubické letiště těží z boomu zahraničních zájezdů a výrazně letos navyšuje počty cestujících na charterových letech pro české dovolenkáře. V sezoně od června do září na nich odbavilo přes 40 tisíc pasažérů, což ve srovnání s loňskou letní sezonou představuje nárůst o 50 procent.

K tradičním letům do letovisek Burgas, Podgorica a ostrov Rhodos se letos přidaly linky na Krétu a do turecké Antalye. Největší nárůst počtu letů a odbavených cestujících zaznamenala linka do Burgasu, kam během uplynulé sezóny letělo přes 20 tisíc lidí. Druhým nejoblíbenějším cílem byla Antalye. Veškeré charterové lety byly obsluhovány společnostmi Travel Service a Bulgaria Air.

„Výraznému navýšení zájmu cestujících o charterové lety z letiště Pardubice bezpochyby přispělo i lednové otevření nově vystaveného letištního terminálu Jana Kašpara,“ napsalo letiště v tiskové zprávě.

Celkový počet cestujících za celý letošní rok odhaduje vedení letiště na 130 tisíc osob. Loni se letiště odlepilo ode dna, když odbavilo přes 88 tisíc cestujících. V roce 2016 to bylo 31 tisíc pasažérů, což byl nejhorší výsledek nejméně za posledních deset let.

Počet cestujících naroste i přesto, že letiště má na říjen a listopadu kvůli opravě dráhy armádou výluku. Pravidelné lety Ryanairu do Londýna jsou zrušeny, ostatní dopravci v případě potřeby přesunou své lety do Prahy. Lety do Londýna budou obnoveny 1. prosince.

English version is available at CEE Transport.

Tagy chartery Letiště Pardubice sezona
7 komentářů